Ajax en Sparta sluiten de dag winnend af

Na een korte onderbreking stonden de volgende poulewedstrijden op het programma. Daarin nam Sagan Tosu het op tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam en trapte Ajax af tegen Ajax Cape Town. Na afloop van beide wedstrijden is in ieder geval één finalist bekend.

Spartanen houden kans op finaleplek

Voor de wedstrijden tussen beide Ajax-ploegen speelde het Japanse Sagan Tosu tegen Sparta Rotterdam. Al in de tweede minuut maakten de Rotterdammers de openingstreffer. Na een snelle spelhervatting vanaf de zijlijn kon spits Marcus Scholten in de korte hoek binnen schieten. De Japanners begonnen daarna wel druk te zetten op de Spartaanse verdediging. Dat zorgde ervoor dat de ploeg enkele malen gevaarlijk kon worden. Beide keepers zorgden in de eerste helft voor spektakel, door een aantal ballen te verspelen in het eigen strafschopgebied.

In de tweede helft liep Sparta makkelijk uit naar een 3-0 voorsprong. Aan het einde van de wedstrijd raakte Sagan Tosu nog wel de lat, maar het slotoffensief mocht niet baten. Sparta Rotterdam won vervolgens ook de shoot-outs.

Ajax eerste finalist NextGen Series

Daarna was het de beurt aan Ajax en Ajax Cape Town, voor het laatste duel van de dag. De eerste helft was gezapig: beide ploegen hadden duidelijk last van de warmte. Voor zover er sprake was van goed spel, kwam dat van de kant van Ajax. Hansen was een paar keer dicht bij een goal nadat hij goed voor zijn man was gekomen. Ook nieuweling Van der Sloot maakte een goede indruk: hij kwam een paar keer goed mee op. Toch leidde het dus niet tot goals.

Heitinga sprak zijn spelers kritisch toe in de rust en dat leek effect te hebben. Al snel na rust viel de 1-0. Na een blunder van de keeper kon Kasanwirjo van dichtbij binnen tikken. Al snel daarna werd het 2-0, Tasci maakte de goal. Even later was ook Pynadath zelfs nog dicht bij een goal. Maar zover kwam het niet. Ajax Cape Town maakte het zelfs nog spannend en wist een aansluitingstreffer te forceren. Maar daar bleef het bij. Ajax pakte de 3 punten, Cape Town won de daarop volgende shoot-outs.

Ajax 2-7
Sparta Rotterdam 2-4
Sagan Tosu 2-2
Ajax Cape Town 2-2

Zin om zondag aanwezig te zijn tijdens het toernooi? Koop dan nu kaartjes via deze link.