TOG prolongeert titel NextGen Women’s Series U15

TOG / Generation One is opnieuw winnaar geworden van de NextGen Women’s Series (Onder-15 jaar). De meiden, die het jeugdvoetbaltoernooi in 2022 ook al wisten te winnen, kroonden zich zo tot officieuze kampioen van Amsterdam.

Zo ogenschijnlijk simpel als het toernooi vorig jaar verliep voor TOG, zo spannend was het slotstuk van dit jaar. TOG wist zich weliswaar eenvoudig te plaatsen voor het finaledrieluik, maar daarin zorgde nieuwkomer Atletico Club Amsterdam voor een stunt door met 1-0 te winnen. TOG herpakte zich tegen SC Buitenveldert (3-0 winst), maar had de eindzege niet meer in eigen hand. Daarvoor was het afhankelijk van de uitslag van Atletico Club Amsterdam tegen SC Buitenveldert. Bij winst óf een gelijkspel (onderling resultaat gaat voor doelsaldo) zou de beker naar Atletico Club Amsterdam gaan. Atletico was zoals verwacht de bovenliggende partij en creëerde kans op kans, maar het doelpunt viel aan de andere kant.

Ook in de strijd plek 4/5/6 en 7/8/9 was er volop spektakel en moesten er shootouts aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Tijdens het toernooi werd verder onder meer de selfpass getest en gespeeld zonder scheidsrechters.