Everton Ladies winnen NextGen Women’s Series

De Everton Ladies hebben beslag weten te leggen op de eerste editie van de NextGen Women’s Series. In een sfeervol Olympisch Stadion waren de Engelsen, ondanks een 1-0 achterstand, uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de Ajax Vrouwen.

Toen de speelsters van Ajax en Everton het stadion betraden werd op het veld al druk gevoetbald door zo’n tachtig deelnemers van #TeamLaLeague. Zij speelden het La League Olympic Tournament en konden aansluitend genieten van de wedstrijd.

Bij de Ajax Vrouwen maakten de internationals Liza van der Most en Ellen Jansen hun opwachting in de basisopstelling. Ook de teruggekeerde Desiree van Lunteren en aanwinst Victoria Pelova maakten hun eerste minuten van de voorbereiding. Ajax begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde na tien minuten in een strafschop (handsbal) die werd benut door captain Marjolijn van den Bighelaar. Door een blessure van Maeva Clemaron mocht ex-Ajacied Inessa Kaagman halverwege de eerste helft al invallen. Kika van Es kwam niet in actie door een knieblessure.

Na de rust keerde Lize Kop terug onder de lat. Zij zag nog geen vijf minuten later hoe ook Everton een penalty kreeg (opnieuw een handsbal). Kop was kansloos op de inzet van Hannah Cain. Everton dicteerde het gros van de tweede helft en was met name gevaarlijk vanuit standaardsituaties. Nadat eerst tweemaal het houtwerk geraakt was kopte centrumverdediger Megan Finnigan raak uit een hoekschop van Kaagman. Gesteund door het publiek ging Ajax nog op zoek naar de gelijkmaker maar tot grote kansen leidde dit niet.

Chloe Kelly werd verkozen tot Player of the Match en daarna mochten de Everton Ladies het ereterras betreden om de beker in ontvangst te nemen. Na afloop was het tijd om honderden aanwezige fans te voorzien van een foto en handtekening.