Ajax U19 wint eerste duel NextGen Series

Ajax U19 is erin geslaagd de eerste wedstrijd in de NextGen Series 2019 naar zich toe te trekken. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd met 2-1 door doelpunten van Kenneth Taylor en Damjan Dostanic. Bovendien wist de ploeg van trainer John Heitinga de shootouts te winnen, wat een extra punt oplevert.

Sterke openingsfase

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en wist direct in de eerste minuten gevaarlijk te worden onder aanvoering van Naci Ünüvar en de drie voorhoedespelers. Het was Ünüvar die de eerste grote kans van de wedstrijd creëerde. Vanaf de rand van de zestien schoot de middenvelder op doel. De bal leek in eerste instantie erin te gaan, maar het gejuich vanuit de tribune hield snel op toen de bal achter het doel bleek te zijn beland.

Een paar minuten later viel het eerste doelpunt van de wedstrijd en het toernooi. Kenneth Taylor legde de bal voor zichzelf klaar en plaatste deze schitterend in de linkerbovenhoek. Spara-keeper Rijk Janse had het nakijken: 1-0. Het doelpunt was voor Ajax het startschot om de wedstrijd in handen te nemen. De Amsterdammers speelden eenvoudiger tussen de linies en daarmee was een tweede treffer een kwestie van tijd. Die viel snel. Ajax kwam het strafschopgebied van Sparta in. Via een aantal schijven kwam de bal terecht bij Ajax U19 spits Damjan Dostanic. Hij rondde van dichtbij koelbloedig af: 2-0.

Spannende tweede helft

Sparta wist wat het te doen stond en ging in de tweede helft agressiever op de bal en meer op de aanval spelen. Het resulteerde direct in een aantal kansen voor de Rotterdammers, maar steeds was het de grensrechter die voor buitenspel vlagde. Ook Ajax werd meerdere malen teruggefloten voor buitenspel, waardoor kansen in het eerste kwartier van de tweede helft spaarzaam waren. Desondanks bleef de stand niet op 2-0 staan. Werkelijk in de laatste seconde van de wedstrijd gaven de Spartanen nog één voorzet die prachtig over de keeper werd gekopt. Ajax-keeper Calvin Raatsie kon de bal uitsluitend nakijken en zag de bal tegen de touwen komen: 2-1.

De winst leverde drie punten op voor de Amsterdammers, maar tijdens de NextGen Series 2019 worden eveneens shootouts gehouden voor een extra punt. Beide ploegen kregen drie kansen om te scoren. Ajax wist dat alle keren te doen, terwijl Sparta zijn laatste poging tegen de paal aan schoot. Daarmee hield Ajax de maximale vier punten in de zak.

Gelijkspel Ajax Cape Town – Sagan Tosu

Eerder vandaag speelde Ajax Cape Town een wedstrijd tegen Sagan Tosu. De Japanners waren grote delen van de wedstrijd in de aanval, terwijl Ajax Cape Town bovenal op de counter speelde. Grote kansen kwamen via middenvelder Kumashiro (boogbal op de lat) en Ishihara (voorzet kwam niet aan). De wedstrijd eindigde met de brilstand op het bord. Tijdens de shootouts trok Sagan Tosu aan het langste eind, waardoor de Japanners op twee punten komen te staan en Ajax Cape Town genoegen moet nemen met één punt.

Zin om aanwezig te zijn tijdens het toernooi? Koop dan nu kaartjes via deze link.